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OSM/EE DECISION SHEET 

Category Standard: Clause Document no. 

OFF EN 62368-1:2014 5.2.2 OSM-EE 19/1 

Subject Key words Meeting 

ES classification ES1 limits, single pulse, repetitive 
pulses, output overload 

Ljubljana 2019 

Question 

Result of the abnormal operation (output overload) on switch mode power supply, was protective 
(hiccup) mode with repetitive pulses on the output. Off time between pulses is >3s (see Fig. 1). 
Each single pulse last for approximately 700msec. Each single pulse has some ringing. The voltage 
of single pulse does not exceed 60Vpk. 

Can such output be classified as ES1? 

 
Picture 1 – output hiccup 
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Picture 2 – zoom of single pulse 

Decision 

Yes.  The result of the abnormal test is repetitive pulses, therefore clause 5.2.2.5 applies.  Since 
the off time between the pulses is >3s, the limits for single pulse (5.2.2.4) have to be considered.  
Since the pulse voltage never exceeds 60Vpk, the output can be classified as ES1 

Confirmed by TC108 at Raleigh, 2019 

Explanatory notes 

The standard does not limit the maximum duration for a single pulse, nor does it consider the 
shape of a single pulse. 

 


